Groene koolstamppot met een tomatendakje

      Reacties uitgeschakeld voor Groene koolstamppot met een tomatendakje
Print

Groene koolstamppot met een tomatendakje

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 11/2 kg aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 300 gr groene kool
  • 3 stevige tomaten
  • 1 rookworst van 350 gr
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels rode wijn
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1-2 dl volle melk
  • 30 gr walnoten grofgehakte
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kool in reepjes en de ontvelde tomaten in plakjes.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Fruit de ui in de olie in een ruime pan glazig en bak de tomatenpuree even mee.
  • Voeg de kool toe en bak die 5 minuten mee.
  • Voeg de wijn, peper, zout en de helft van de kruiden toe en stoof het gerecht in ± 15 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de melk fijn en schep het koolmengsel erdoor.
  • Schep alles in een ovenschaal en verdeel de tomaat en de worst erover.
  • Bestrooi met de rest van de kruiden, de walnoten en wat peper en zout en zet de schotel 7 minuten onder de hete grill.