Groente kippensoep met pasta

      Reacties uitgeschakeld voor Groente kippensoep met pasta

 

Print

Groente kippensoep met pasta

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kipkarbonades
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 ui
  • 2 laurierbladeren
  • verse peterselie
  • een stukje foelie
  • 500 gr waspeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 125 gr korte pasta bijvoorbeeld gnocchetti, vermicelli of elleboogjes
  • eventueel 50 gr geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de kip met 1 1/2 liter water aan de kook.
  • Voeg het bouillontablet, de gesnipperde ui en een samengebonden bundeltje van laurierbladeren, takjes peterselie en foelie toe.
  • Laat de soep zachtjes 3/4-1 uur trekken.
  • Maak intussen de groenten schoon, snijd de worteltjes in dunne plakken en de bleekselderij in smalle ringen.
  • Haal de kip en het kruidenbundeltje uit de soep.
  • Kook de groenten en de pasta in ± 10 minuten in de bouillon gaar.
  • Haal de kip van het bot af, snijd het vlees fijn en haal het met de gesnipperde peterselie bij de soep.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak.
  • Strooi aan tafel kaas over de soep en serveer er stokbrood bij.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Vervang bleekselderij door roosjes van 1/2 bloemkool en 2 in blokjes
gesneden aardappelen.
Roer er 1 blik boterbonen bij.
Voor een sneller resultaat kunt u uitgaan van een grote pot bouillon met
extra veel kippevlees.