Groente pasteitjes met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Groente pasteitjes met garnalen

Groente pasteitjes met garnalen

Print
Categorie: Zeevruchten
porties: 20 stuks
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 13 gram verse gist
  • 1 theelepel suiker
  • 125 gram bloem
  • 125 gram volkorenmeel
  • zout
  • peper
  • eetlepel olie
  • ½ prei heel fijn gesneden
  • 200 gram groene kool heel fijn gesneden
  • 100 gram gepelde Noorse garnalen

Bereidingswijze

  • Gist met suiker in ½ dl lauwwarm water oplossen.
  • In kom bloem, volkorenmeel en zout mengen.
  • In midden van bloemmengsel een kuiltje maken en gistmengsel en 1 ½ el olie erin schenken.
  • Nog ca. 1 dl lauwwarm water erbij schenken en alles tot een soepel en elastisch deeg kneden.
  • Kom afdekken met folie en op lauwwarme plaats 1 uur laten rijzen.
  • In 2 el olie prei 5 min zachtjes bakken. Kool toevoegen en 15 min zachtjes bakken.
  • Garnalen, zout en peper toevoegen.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Deeg halveren, doorkneden en elk deel uitrollen tot dunne lap van 20 x 50 cm.
  • Rondjes met een doorsnede van 10 cm uitsteken en vulling over rondjes verdelen.
  • Randen van deeg natmaken en deegrondjes dubbelklappen.
  • Met vork randen goed aandrukken.
  • Pasteitjes met 1 el olie bestrijken en op bakplaat leggen.
  • In midden van oven in 25 - 30 min gaar en goudbruin bakken.