Groente pasteitjes met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Groente pasteitjes met garnalen

Groente pasteitjes met garnalen

Recept categorie Zeevruchten
Porties 20 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 13 gram verse gist
  • 1 theelepel suiker
  • 125 gram bloem
  • 125 gram volkorenmeel
  • zout
  • peper
  • eetlepel olie
  • ½ prei heel fijn gesneden
  • 200 gram groene kool heel fijn gesneden
  • 100 gram gepelde Noorse garnalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Gist met suiker in ½ dl lauwwarm water oplossen.

  2. In kom bloem, volkorenmeel en zout mengen.

  3. In midden van bloemmengsel een kuiltje maken en gistmengsel en 1 ½ el olie erin schenken.

  4. Nog ca. 1 dl lauwwarm water erbij schenken en alles tot een soepel en elastisch deeg kneden.

  5. Kom afdekken met folie en op lauwwarme plaats 1 uur laten rijzen.

  6. In 2 el olie prei 5 min zachtjes bakken. Kool toevoegen en 15 min zachtjes bakken.

  7. Garnalen, zout en peper toevoegen.

  8. Oven voorverwarmen op 200 graden.

  9. Deeg halveren, doorkneden en elk deel uitrollen tot dunne lap van 20 x 50 cm.

  10. Rondjes met een doorsnede van 10 cm uitsteken en vulling over rondjes verdelen.

  11. Randen van deeg natmaken en deegrondjes dubbelklappen.

  12. Met vork randen goed aandrukken.

  13. Pasteitjes met 1 el olie bestrijken en op bakplaat leggen.

  14. In midden van oven in 25 - 30 min gaar en goudbruin bakken.