Groente-spekpakketjes

      Reacties uitgeschakeld voor Groente-spekpakketjes

Groente-spekpakketjes

Recept categorie Barbeque
Keuken: Afrikaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 250 gr verse mini-maïskolfjes
  • 100 gr doperwtjes diepvries
  • 1 rood pepertje
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 75 gr kruidenboter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de spekreepjes in een droge koekepan knapperig.
  2. Kook de maïskolfjes in ruim water met zout ± 3 minuten.
  3. Kook de doperwtjes de laatste minuut mee.
  4. Laat de groenten uitlekken en 10 minuten afkoelen.
  5. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het in dunne ringetjes.
  6. Verdeel het spek, de maïs, de doperwtjes, het pepertje, het venkelzaad en de peterselie over het midden van 6 dubbelgevouwen stukken aluminiumfolie en verdeel er de kruidenboter in vlokjes over.
  7. Vouw het folie als pakketjes dicht, leg ze op het rooster en laat ze door en door warm worden.