Groentechips

      Geen reacties op Groentechips

 

Groentechips

Recept categorie Koude Hapjes
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de groentechips:

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • Olijfolie
  • Zeezout

Voor de dipsaus:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de groenten, schil als laatste de biet en gebruik hierbij handschoenen.
  2. Snijd de groenten in zeer dunne plakken, doe nu eerst de biet. Maak daarna de materialen goed schoon.
  3. Bekleed twee bakplaten met vetvrijpapier, kwast deze in met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  4. Verdeel de groenten over de bakplaten en besprenkel met olijfolie en wat zeezout.
  5. Leg één bakplaat op de bodem van de warmhoudlade en de andere op het rek (rek zit alleen in de 28 cm warmhoudlade).
  6. Zet de warmhoudlade op 85 °C en laat de groenten 8 uur drogen, totdat ze knapperig zijn.
  7. Dipsaus:
  8. Plet de knoflook, verwijder de schil hak blaadjes van de mint fijn
  9. Verhit de olijfolie en zweet hier in de knoflook en komijn aan, laat het afkoelen.
  10. Meng de mint, komijn-knoflookmengsel door de yoghurt en breng het op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de chips met de dipsaus.

Tips / Opmerkingen

De groentechips kunt u ook in de oven maken op Hetelucht Plus 75 °C. Droog de chips 5-7 uur (afhankelijk van de dikte van de chips). Echter moet u de oven dan af en toe even openen om het vocht eruit te laten. Als u de crisp-functie op uw oven heeft, dan kunt u deze aanzetten en hoeft de deur tussendoor niet geopend te worden.