Groentechips

      Geen reacties op Groentechips

 

Groentechips
Print

Groentechips

Categorie Koude Hapjes
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de groentechips:

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • Olijfolie
  • Zeezout

Voor de dipsaus:

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de groenten, schil als laatste de biet en gebruik hierbij handschoenen.
  • Snijd de groenten in zeer dunne plakken, doe nu eerst de biet. Maak daarna de materialen goed schoon.
  • Bekleed twee bakplaten met vetvrijpapier, kwast deze in met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • Verdeel de groenten over de bakplaten en besprenkel met olijfolie en wat zeezout.
  • Leg één bakplaat op de bodem van de warmhoudlade en de andere op het rek (rek zit alleen in de 28 cm warmhoudlade).
  • Zet de warmhoudlade op 85 °C en laat de groenten 8 uur drogen, totdat ze knapperig zijn.
  • Dipsaus:
  • Plet de knoflook, verwijder de schil hak blaadjes van de mint fijn
  • Verhit de olijfolie en zweet hier in de knoflook en komijn aan, laat het afkoelen.
  • Meng de mint, komijn-knoflookmengsel door de yoghurt en breng het op smaak met peper en zout.
  • Serveer de chips met de dipsaus.

Tips / Opmerkingen

De groentechips kunt u ook in de oven maken op Hetelucht Plus 75 °C. Droog de chips 5-7 uur (afhankelijk van de dikte van de chips). Echter moet u de oven dan af en toe even openen om het vocht eruit te laten. Als u de crisp-functie op uw oven heeft, dan kunt u deze aanzetten en hoeft de deur tussendoor niet geopend te worden.