Groenten fruitsoep met yoghurt

      Reacties uitgeschakeld voor Groenten fruitsoep met yoghurt

 

Groenten fruitsoep met yoghurt

Recept categorie Gerecht met fruit, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 7 1/2 dl water
  • 1 kg kleingesneden tomaten
  • 1 schoongemaakte appel in stukjes
  • 2 in plakjes gesneden worteltjes
  • 2 in plakjes gesneden stengels bleekselderij
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 gesnipperd groen pepertje zaad verwijderd
  • 150 gr gehalveerde en ontpitte witte druiven
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde mint
  • limoensap
  • zout
  • peper uit de molen
  • 2 eieren
  • 2 1/2 dl yoghurt
  • 4 takjes dragon

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng het water met de tomaten, appel, wortel, bleekselderij, ui, het
  2. pepertje en de druiven aan de kook.
  3. Voeg dan zout, komijnpoeder en mint toe en laat het geheel 35 minuten trekken.
  4. Zeef de soep, bewaar de bouillon en pureer het vruchtvlees.
  5. Giet de bouillon en de puree met elkaar in de pan terug en verwarm het
  6. geheel.
  7. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  8. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt.
  9. Klop bij de yoghurt, al roerend, met een dun straaltje 2 1/2 dl van de
  10. hete soep.
  11. Giet het ei-yoghurtmengsel langzaam al roerend terug in de pan (laat niet
  12. koken) en verwarm de soep nog een beetje.
  13. Knip de blaadjes van de takjes dragon klein.
  14. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de dragon.
  15. u kunt deze friszure soep zowel warm als koud eten.

Tips / Opmerkingen

Variatie: Met peer en koolrabi in plaats van appel en bleekselderij. Halveer de hoeveelheid tomaten en ga uit van 5 dl water. Voeg behalve dragon nog 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.