Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 rode paprika
  • 50 gr peultjes
  • 50 gr sperzieboontjes
  • 3 worteltjes
  • 2 bosuitjes
  • 200 gr kalfsgehakt
  • 1 eetlepel koffieroom
  • nootmuskaat
  • 9 dl groentebouillon tablet
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de paprika in ruitjes, halveer de boontjes, snijd de worteltjes in schuine plakjes en de bosuitjes in ringetjes.

  2. Vermeng het gehakt met de koffieroom en nootmuskaat, peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van.

  3. Verhit de boter en fruit de paprika 5 minuten.
  4. Schenk de bouillon erbij en breng die aan de kook.
  5. Voeg de peultjes, de sperziebonen en de worteltjes toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.

  6. Voeg de balletjes toe en kook de groenten in ± 5 minuten beetgaar.
  7. Schep de bosui door soep en breng de soep op smaak met peper en zout.