Groentespiesen met satésaus

      Reacties uitgeschakeld voor Groentespiesen met satésaus

Groentespiesen met satésaus

Recept categorie Barbeque, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 prei
  • 6 stevige  tomaten
  • 1 courgette
  • 6 kleine sjalotjes
  • 10 minuten voorgekookte  krielaardappeltjes

Voor de marinade:

Voor de satésaus:

  • 1 eetlepel  zonnebloemolie
  • 3 zeer fijn gesnipperde sjalotjes
  • 2 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 1 theelepel  gemberpoeder
  • 1/2 pot  pindakaas
  • 2 eetlepels  ketjap manis
  • 1-2 theelepels  sambal trassi
  • 80 ml  kokosmelk  1/2 blikje Tropical kokosmelk
  • 1/2 kop water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de groenten en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  2. Rijg alle groenten (behalve de krielaardappeltjes) afwisselend aan 6 spiesen en leg deze in een ondiepe schaal.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk deze over de groentespiesen.
  4. Laat 30 minuten intrekken, waarbij u de spiesen nu en dan draait.
  5. Rooster de spiesen ± 5 minuten boven een gematigd vuur van de barbecue.
  6. Prik er dan de krielaardappeltjes aan en rooster nog 5 minuten.
  7. De saus:
  8. Verhit de olie in een pannetje en voeg de sjalotjes, knoflook en gemberpoeder toe.
  9. Fruit dit mengsel zachtjes 1 minuut en roer er dan de pindakaas goed doorheen.
  10. Voeg vervolgens de ketjap, sambal en kokosmelk toe en blijf roeren tot een egale saus ontstaat.
  11. Schenk het water er in beetjes bij om de saus smeuïg te houden.
  12. Serveer de groentespiesen met de satésaus er apart bij.