Groentetaart met kaassaus

      Geen reacties op Groentetaart met kaassaus

Groentetaart met kaassaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Taart
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 broccoli in roosjes
  • 200 gram sperziebonen gehalveerd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 pak deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. 

  2. Broccoli en bonen beetgaar koken. 

  3. In vergiet laten uitlekken. 

  4. In wok 2 eetlepels olie verhitten, paprika en champignons 4 minuten omscheppend bakken. 

  5. Broccoli en sperziebonen toevoegen en 2 minuten meebakken. 

  6. Op smaak brengen met zout en peper. 

  7. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 40 x 30 cm. 

  8. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. 

  9. Groenten over helft van deeg verdelen, randen vrijlaten. 

  10. Deeg over groenten dichtvouwen en naad goed dichtdrukken. 

  11. Deeg met rest van olie bestrijken. 

  12. Bakplaat iets onder midden van oven schuiven en taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.

  13. Melk op laag vuur verwarmen. Kaas erin laten smelten. 

  14. Peper naar smaak toevoegen. 

  15. Groentetaart in brede plakken snijden en met kaassaus serveren.