Groentetempura met sojasaus

      Geen reacties op Groentetempura met sojasaus
Print

Groentetempura met sojasaus

Categorie Gerecht met groenten
Keuken Japanse keuken
porties 1 persoon
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 kilo gemengde groenten van het seizoen
  • 2 eierdooiers
  • 400 ml ijskoud water
  • 250 gram patentbloem gezeefd
  • 150 ml Japanse soyasaus
  • 2 limoenen in partjes
  • ijsblokjes
  • olie (voor fondue)

Hoe maak ik het klaar:

  • Groenten schoonmaken, in stukjes snijden en op serveerschalen rangschikken. 
  • In kleinere schaal met garde eierdooiers loskloppen met ijswater. 
  • Met vork bloem en mespunt zout erdoor roeren, tot dun, licht klonterig beslag ontstaat. 
  • Eventueel extra ijswater toevoegen. 
  • IJsblokjes in grote schaal scheppen en met beslagschaal erin op tafel zetten. 
  • Zo blijft het beslag aan tafel goed koel. 
  • Naast elk bord een schoteltje met servet zetten, waarop de frituurhapjes eerst kunnen uitlekken. 
  • Telkens stukje groente aan fonduevork steken, door tempurabeslag halen en in hete olie in 2-3 minuten krokant en gaar bakken (het deegjasje blijft bleek en transparant). 
  • Tempura met sojasaus en partjes limoen serveren.
  • Deegjasje: Deze tempura is een complete, vegetarische maaltijd. Maar ook reepjes vis, cocktailgarnalen en dunne reepjes snelklaarvlees zoals kip- en kalkoenfilet kunnen in een deegjasje gefrituurd worden. Kies voor tempura groenten in verschillende kleuren en vormen. Snijd de stukjes niet te groot, anders wordt de groente niet gaar. Geschikte groenten: - groene aspergepuntjes of stukjes witte asperge - repen gele of rode (punt)paprika - in staafjes gesneden aubergine - blokjes courgette - kleine roosjes bloemkool of broccoli. 
  • Tip: U kunt voor het tempurabeslag ook tempuramix (150 g, Blue Dragon) gebruiken. U hoeft er alleen water aan toe te voegen.