Groentetempura met sojasaus

      Geen reacties op Groentetempura met sojasaus

Groentetempura met sojasaus

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Japanse keuken
Porties 1 persoon
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 kilo gemengde groenten van het seizoen
  • 2 eierdooiers
  • 400 ml ijskoud water
  • 250 gram patentbloem gezeefd
  • 150 ml Japanse soyasaus
  • 2 limoenen in partjes
  • ijsblokjes
  • olie (voor fondue)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Groenten schoonmaken, in stukjes snijden en op serveerschalen rangschikken. 

  2. In kleinere schaal met garde eierdooiers loskloppen met ijswater. 

  3. Met vork bloem en mespunt zout erdoor roeren, tot dun, licht klonterig beslag ontstaat. 

  4. Eventueel extra ijswater toevoegen. 

  5. IJsblokjes in grote schaal scheppen en met beslagschaal erin op tafel zetten. 

  6. Zo blijft het beslag aan tafel goed koel. 

  7. Naast elk bord een schoteltje met servet zetten, waarop de frituurhapjes eerst kunnen uitlekken. 

  8. Telkens stukje groente aan fonduevork steken, door tempurabeslag halen en in hete olie in 2-3 minuten krokant en gaar bakken (het deegjasje blijft bleek en transparant). 

  9. Tempura met sojasaus en partjes limoen serveren.

  10. Deegjasje: Deze tempura is een complete, vegetarische maaltijd. Maar ook reepjes vis, cocktailgarnalen en dunne reepjes snelklaarvlees zoals kip- en kalkoenfilet kunnen in een deegjasje gefrituurd worden. Kies voor tempura groenten in verschillende kleuren en vormen. Snijd de stukjes niet te groot, anders wordt de groente niet gaar. Geschikte groenten: - groene aspergepuntjes of stukjes witte asperge - repen gele of rode (punt)paprika - in staafjes gesneden aubergine - blokjes courgette - kleine roosjes bloemkool of broccoli. 

  11. Tip: U kunt voor het tempurabeslag ook tempuramix (150 g, Blue Dragon) gebruiken. U hoeft er alleen water aan toe te voegen.