Grootmoeders kippensoep

      Geen reacties op Grootmoeders kippensoep

 

Grootmoeders kippensoep

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Soepen
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de gort in ruim warm water ca. 30 minuten wellen. Giet de gort af, doe het in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  2. Stand: Stomen
  3. Temperatuur: 100°C
  4. Duur: 15 minuten
  5. Of breng de gort met het water in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet de gort daarna af.
  6. Schil ondertussen de wortelen en de knolselderij en snijd ze in blokjes van 1 cm. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen van 1 cm. Snijd de kip in 8 stukken. Halveer de ongeschilde ui en steek de laurierbladeren en de kruidnagels erin. Was de tijm en schut het droog.
  7. Doe tijm, ui en kip in een ruime dichte stoomovenpan, bedek met gezouten water en schuif in de stoomoven. Of breng het in een pan op de kookplaat aan de kook.
  8. Stand: Stomen
  9. Temperatuur: 100°C
  10. Duur: 25 minuten
  11. Neem de tijm en de ui (met laurier en kruidnagels) uit de pan en voeg wortel, selderij en prei toe en stoom of kook nog 15 minuten verder.
  12. Was ondertussen de peterselie en de lavas en schud ze goed droog. Pureer ze met de kaas en de olijfolie in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Roer de helft van de pasta door de gort en houd het warm.
  13. Neem de kip uit de soep, pluk het vlees van het bot, snijd het fijn en doe het terug in de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap en -rasp.
  14. Verdeel de gort over diepe borden en schenk de soep er overheen. De rest van de kruidenpasta er apart bij serveren. Lekker met grof boerenbrood.

Tips / Opmerkingen

Bladselderij is een goed alternatief voor de lavas.