Gumbo met krab

      Reacties uitgeschakeld voor Gumbo met krab

 

Print

Gumbo met krab

Categorie Soepen
Keuken Americaanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr gepelde tomaten
  • 1 dunne prei
  • 2 kleine zeer fijngesnipperde uien
  • een flinke mespunt tijmblaadjes
  • 1 blik okra 410 gr
  • een flinke mespunt cayennepeper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels ketjap benteng manis
  • 3 kleine laurierblaadjes
  • 8 kleine geschilde aardappelen
  • 1 blikje krab 240 gr
  • 30 gr boter
  • worcestershiresaus of aroma
  • tabasco
  • zout
  • een mespunt sassafrasbladpoeder

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de tomaten in dunne plakjes en verwijder het zaad.
  • Snijd het witte deel van de prei in smalle repen en doe die met de tomaat, de ui en de tijm in de pan.
  • Snijd de okra in dunne plakken en doe die met de vloeistof uit het blik in de pan.
  • Leng de cayennepeper, het paprikapoeder en de ketjap met wat water aan tot een glad papje en doe dat met 1 liter kokend water in de pan.
  • Voeg de laurier toe.
  • Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken en laat die 20 minuten met de andere ingrediënten meekoken.
  • Neem intussen de harde stukjes en de vliezen uit de krab en verdeel de krab met 2 vorken in kleine stukken.
  • Verwarm de boter, voeg de krab toe en verwarm deze 5-8 minuten onder geregeld omscheppen op laag vuur.
  • Doe de krab in de soeppan en proef de soep na 5 minuten zacht doorkoken.
  • Voeg naar smaak worcestershiresaus, tabasco en zout toe en op het laatste ogenblik het sassafrasbladpoeder.