Gumbo met krab

      Reacties uitgeschakeld voor Gumbo met krab

 

Gumbo met krab

Recept categorie Soepen
Keuken: Americaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr gepelde tomaten
  • 1 dunne prei
  • 2 kleine zeer fijngesnipperde uien
  • een flinke mespunt tijmblaadjes
  • 1 blik okra 410 gr
  • een flinke mespunt cayennepeper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels ketjap benteng manis
  • 3 kleine laurierblaadjes
  • 8 kleine geschilde aardappelen
  • 1 blikje krab 240 gr
  • 30 gr boter
  • worcestershiresaus of aroma
  • tabasco
  • zout
  • een mespunt sassafrasbladpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verwijder het zaad.
  2. Snijd het witte deel van de prei in smalle repen en doe die met de tomaat, de ui en de tijm in de pan.

  3. Snijd de okra in dunne plakken en doe die met de vloeistof uit het blik in de pan.

  4. Leng de cayennepeper, het paprikapoeder en de ketjap met wat water aan tot een glad papje en doe dat met 1 liter kokend water in de pan.

  5. Voeg de laurier toe.
  6. Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken en laat die 20 minuten met de andere ingrediënten meekoken.

  7. Neem intussen de harde stukjes en de vliezen uit de krab en verdeel de krab met 2 vorken in kleine stukken.

  8. Verwarm de boter, voeg de krab toe en verwarm deze 5-8 minuten onder geregeld omscheppen op laag vuur.

  9. Doe de krab in de soeppan en proef de soep na 5 minuten zacht doorkoken.
  10. Voeg naar smaak worcestershiresaus, tabasco en zout toe en op het laatste ogenblik het sassafrasbladpoeder.