Gyoza

      Geen reacties op Gyoza

 

Gyoza

Recept categorie Voorgerecht, Warme hapjes
Keuken: Japanse keuken
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Vulling:

  • 200 gram witte kool fijngesneden
  • 100 gram rettich klein gesneden
  • 150 gram shiitake
  • 2 stuks mini paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram wortel in kleine blokjes
  • ½ el sake
  • ½ tl sesamolie
  • ½ el sojasaus
  • Aardappelzetmeel

Japanse pasteitjes:

  • Gyoza vellen Toko
  • 1 el tempurameel

Toppings:

  • Gesneden lente-ui
  • ½ el geroosterd sesamzaad wit
  • ½ el geroosterd sesamzaad zwart
  • ½ el gepofte quinoa
  • ½ el Aonori zeewier poeder
  • Japanse sesamsaus of ponzu

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd alle ingrediënten klein en stoom deze op 100 ºC binnen 1-2 minuten beetgaar.
  2. Breng alles op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
  3. Bind een klein beetje af met aardappelzetmeel.
  4. Koel nu terug in temperatuur.
  5. Maak een papje met tempurameel en wat water.
  6. Leg een Gyoza velletje op je linkerhand.