Gyoza

      Geen reacties op Gyoza

 

Gyoza

Gyoza

Recept printen Pin
Recept categorie: Voorgerecht/ Warme hapjes
Land van herkomst: Japan
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Vulling:

  • 200 gram witte kool (fijngesneden)
  • 100 gram rettich (klein gesneden)
  • 150 gram shiitake
  • 2 stuks paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram wortel (in kleine blokjes)
  • ½ el sake
  • ½ tl sesamolie
  • ½ el sojasaus
  • Aardappelzetmeel

Japanse pasteitjes:

  • Gyoza vellen (Toko)
  • 1 el tempurameel

Toppings:

  • Gesneden lente-ui
  • ½ el geroosterd sesamzaad wit
  • ½ el geroosterd sesamzaad zwart
  • ½ el gepofte quinoa
  • ½ el Aonori (zeewier poeder)
  • Japanse sesamsaus of ponzu

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd alle ingrediënten klein en stoom deze op 100 ºC binnen 1-2 minuten beetgaar.
  • Breng alles op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
  • Bind een klein beetje af met aardappelzetmeel.
  • Koel nu terug in temperatuur.
  • Maak een papje met tempurameel en wat water.
  • Leg een Gyoza velletje op je linkerhand.