Gyros-boerenkoolstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Gyros-boerenkoolstamppot
Print

Gyros-boerenkoolstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 750 gr panklare boerenkool
  • zout
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 30 gr boter
  • 4 plakken casselerrib á 50 gr
  • 2 eetlepels jusverdikker
  • 1 zakje mix voor gyros
  • peper
  • 1/2 theelepel Provençaalse kruiden

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Schenk 11/2 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.
  • Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.
  • Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.