Gyros-boerenkoolstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Gyros-boerenkoolstamppot

Gyros-boerenkoolstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 750 gr panklare boerenkool
  • zout
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 30 gr boter
  • 4 plakken casselerrib á 50 gr
  • 2 eetlepels jusverdikker
  • 1 zakje mix voor gyros
  • peper
  • 1/2 theelepel Provençaalse kruiden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  2. Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
  3. Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  4. Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
  5. Neem het vlees uit de pan.
  6. Schenk 11/2 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.

  7. Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.

  8. Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.