Gyros met rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Gyros met rijst

Gyros met rijst

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 375 gr rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 knoflook
  • 400 gr varkensvlees
  • zout
  • 1 paprika
  • 1 blik tomaat (netto 400 gr)
  • 3 theelepels kruidenbouillonpoeder
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de olie met het paprikapoeder, de oregano, de rozemarijn en de knoflook.
  • Schep het vlees erdoor en marineer het minstens 30 minuten.
  • Kook de rijst in het water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bak het vlees in een koekenpan met anti-aanbaklaag bruin.
  • Bak de paprika even mee.
  • Voeg de tomaten en het bouillonpoeder toe en stoof het vlees ± 10 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst met het gyrosvlees en een salade van ijsbergsla, komkommer, olijven en feta.