Haantje met lentekriebels

      Reacties uitgeschakeld voor Haantje met lentekriebels

 

Haantje met lentekriebels

Recept printen
Recept categorie: met kip
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 haantje
  • 1 citroen
  • olie
  • boter
  • 4 sjalotjes
  • 2 koolrabi
  • 500 gr klriel aardappel
  • 150 gr peultjes
  • 1 flesje Lentebock (of Meibock)
  • zout
  • peper
  • allesbinder

Hoe maak ik het klaar:

  • Peper en zout het haantje.
  • Snijd de citroen doormidden en stop die in de buik van het haantje.
  • Bak het haantje in wat olie en boter aan.
  • Snijd de sjalotjes doormidden en bak ook die even aan.
  • Blus alles af met een flesje Meibock en laat het gerecht met het deksel op de pan 15 minuten sudderen.
  • Voeg dan de ongeschilde krieltjes toe en strooi er wat zeezout over.
  • Voeg na 30 minuten de in repen gesneden koolrabi en de afgehaalde peultjes toe en strooi er weer wat zeezout en peper over.
  • Laat alles nog 15 minuten doorsudderen.
  • Verwijder het haantje, snijd het in stukken en bind de groentesaus met allesbinder.
  • Leg de aardappelen en de groenten met de saus op een schaal en leg de stukken kip daarbovenop.