Hachee van bruine bonen

      Reacties uitgeschakeld voor Hachee van bruine bonen

 

Hachee van bruine bonen

De bruine bonen dienen in dit recept als vleesvervanger

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Nederlandse keuken, Recepten uit Brabant
Extra info Vegetarisch
Auteur Koos Manders

Wat gaat er in?

  • 200 g bruine bonen
  • 1/2 liter bonenwater
  • 40 g boter
  • 250 g uien
  • 1 laurierblaadje
  • 5 kruidnagels
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 dl azijn
  • 10 g bloem
  • 20 g aardappelmeel
  • zout en peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was en week de bonen een nacht in water.
  2. Zet ze op met het weekwater en kook ze daarin gaar. Voeg na 1 uur naar smaak zout toe.
  3. Laat de bonen op een vergiet uitdruipen en vang het vocht op.
  4. Maak de uien schoon, snijd ze in dunne ringen en fruit die in de boter bruin, samen met de specerijen.
  5. Voeg het kookvocht, de tomatenpuree en de azijn toe en bind het vocht met het met water aangemengde aardappelmeel en de bloem.
  6. Maak de saus op smaak af met zout en peper en stoof er op een zacht vuur de bonen in.
  7. Zorg ervoor dat de bonen niet stuk koken.
  8. Geef gekookte aardappelen bij dit gerecht.