Hachee van zuurvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Hachee van zuurvlees

Hachee van zuurvlees

Recept categorie Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram doorregen runderlappen
  • 150 ml witte azijn
  • zout
  • peper
  • 2 kruidnagels
  • 2 uien
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 à 3 eetlepels appelstroop
  • 1 dikke plak ontbijtkoek
  • 1 pak aardappelpuree (voor 4 personen)
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm.

  2. Schenk de wijnazijn en 250 ml water erbij.

  3. Bestrooi met zout en peper.

  4. Voeg de kruidnagels toe.

  5. Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan.

  6. Haal het vlees uit de marinade en bewaar de helft van de marinade.

  7. Dep het vlees droog.

  8. Pel de uien en snij ze in parten.

  9. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten.

  10. Voeg het vlees aan de ui toe en strooi de bloem erover.

  11. Bak het vlees al omscheppend aan.

  12. Voeg de stroop, ontbijtkoek en de helft van de marinade toe en laat dit afgedekt ca. 2 uur stoven.

  13. Breng op smaak met zout en peper.

  14. Verwarmd e oven voor op 240 C.

  15. Maak intussen de aardappelpuree klaar.

  16. Schep de hachee in een ovenschaal en dek het geheel af met de aardappelpuree.

  17. Strooi de kaas over de puree.

  18. Laat de schotel in ca. 15 minuten in de oven gratineren.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: lekker met rode kool en appel

Wijnadvies: Club de Sommeliers Bergerac Rouge