Hachee van zuurvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Hachee van zuurvlees

Hachee van zuurvlees

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 500 gram doorregen runderlappen
  • 150 ml witte azijn
  • zout
  • peper
  • 2 kruidnagels
  • 2 uien
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 à 3 eetlepels appelstroop
  • 1 dikke plak ontbijtkoek
  • 1 pak aardappelpuree (voor 4 personen)
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas

Bereidingswijze

  • Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm.
  • Schenk de wijnazijn en 250 ml water erbij.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Voeg de kruidnagels toe.
  • Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan.
  • Haal het vlees uit de marinade en bewaar de helft van de marinade.
  • Dep het vlees droog.
  • Pel de uien en snij ze in parten.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten.
  • Voeg het vlees aan de ui toe en strooi de bloem erover.
  • Bak het vlees al omscheppend aan.
  • Voeg de stroop, ontbijtkoek en de helft van de marinade toe en laat dit afgedekt ca. 2 uur stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarmd e oven voor op 240 C.
  • Maak intussen de aardappelpuree klaar.
  • Schep de hachee in een ovenschaal en dek het geheel af met de aardappelpuree.
  • Strooi de kaas over de puree.
  • Laat de schotel in ca. 15 minuten in de oven gratineren.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: lekker met rode kool en appel
Wijnadvies: Club de Sommeliers Bergerac Rouge