Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

      Reacties uitgeschakeld voor Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

 

Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

Print Pin
Categorie: Koude Dranken
Keyword: Halloween
porties: 8
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 500 ml ginger beer
  • 1 liter Fernandes Cherry bouquet
  • 425 g lychees in lichte siroop
  • 300 ml Havana Club rum anejo
  • 150 g verse blauwe bessen

Keukenspullen

  • latex handschoen

Bereidingswijze

  • Vul de latex handschoen zonder poedercoating met water, knoop dicht en leg 12 uur in de vriezer.
  • Leg er iets op zodat het handje plat wordt.
  • Heb je een latex handschoen met poedercoating?
  • Draai hem dan binnenstebuiten.
  • Leg de ginger beer, Fernandes Cherry bouquet en het blik lychees in de koelkast.
  • Leg de Havana Club rum añejo in de vriezer.
  • Schenk vlak voor serveren het ginger beer, de kersenfrisdrank en de rum in een hoge glazen schaal.
  • Zeef de lychees boven de schaal zodat de siroop bij de punch gaat.
  • Stop in het gat van elke lychee 1 blauwe bes.
  • Doe de ‘oogballen’ bij de punch.
  • Voeg het ijshandje (uit de handschoen) toe.
  • Serveer de punch met een soepopscheplepel erin en glazen ernaast.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

In plaats van ginger beer kun je ook 500 ml ginger ale gebruiken.

Combinatietip:

Kinderen? Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zit er geen alcohol in het ginger beer. De rum kun je weglaten.

Tip:

Om te voorkomen dat de bevroren ijshand aan je hand vast blijft zitten, spoel je de bevroren ijshand kort onder warm water af voordat je handschoen verwijdert