Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

      Reacties uitgeschakeld voor Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

 

Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

Recept categorie Koude Dranken
Extra info Halloween
Porties 8
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 500 ml ginger beer
  • 1 liter Fernandes Cherry bouquet
  • 425 g lychees in lichte siroop
  • 300 ml Havana Club rum anejo
  • 150 g verse blauwe bessen

Keukenspullen

  • latex handschoen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vul de latex handschoen zonder poedercoating met water, knoop dicht en leg 12 uur in de vriezer.
  2. Leg er iets op zodat het handje plat wordt.
  3. Heb je een latex handschoen met poedercoating?
  4. Draai hem dan binnenstebuiten.
  5. Leg de ginger beer, Fernandes Cherry bouquet en het blik lychees in de koelkast.
  6. Leg de Havana Club rum añejo in de vriezer.
  7. Schenk vlak voor serveren het ginger beer, de kersenfrisdrank en de rum in een hoge glazen schaal.
  8. Zeef de lychees boven de schaal zodat de siroop bij de punch gaat.
  9. Stop in het gat van elke lychee 1 blauwe bes.
  10. Doe de ‘oogballen’ bij de punch.
  11. Voeg het ijshandje (uit de handschoen) toe.
  12. Serveer de punch met een soepopscheplepel erin en glazen ernaast.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

In plaats van ginger beer kun je ook 500 ml ginger ale gebruiken.

Combinatietip:

Kinderen? Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zit er geen alcohol in het ginger beer. De rum kun je weglaten.

Tip:

Om te voorkomen dat de bevroren ijshand aan je hand vast blijft zitten, spoel je de bevroren ijshand kort onder warm water af voordat je handschoen verwijdert