Hamburger

      Geen reacties op Hamburger

 

Hamburger

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 3 uien in ringen gesneden
  • snufje zeezout
  • 50 ml witte wijn
  • 600 gram rundergehakt
  • 1/2 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 8 plakjes pancetta
  • 4 ronde zuurdesembroodjes
  • 2 el mayonaise
  • kropsla
  • 2 zoete tomaten in plakjes
  • 2 augurken in plakjes
  • 2 el ketchup
  • 60 gram Parmezaanse kaas in schilfers
  • Zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm een koekenpan tot middelhoge temperatuur en schenk een scheutje olijfolie en een klontje boter in de pan.
  2. Voeg de uienringen toe en een snufje zeezout.
  3. Fruit de uien zachtjes en schep ze rustig om zonder dat ze bruin worden.
  4. Na circa 20 minuten is het vocht verdampt en worden de uien bruiner.
  5. Nu gaan ze karamelliseren.
  6. Zet eventueel het vuur iets hoger.
  7. Besprenkel de uien nu met de witte wijn en schep de uien nogmaals goed om.
  8. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Kneed het gehakt kort, totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
  11. Maak van het mengsel voorzichtig vier hamburgers.
  12. Niet duwen en pletten, dan blijft het vlees mals.
  13. Kneed ze in de goede vorm en maak een kuiltje in het midden van de burger te maken, zodat de hamburger plat blijft in de pan.
  14. Denk ze af met plastic en laat ze een uur opstijven in de koelkast.
  15. Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 220 ℃.
  16. Bak de plakjes pancetta uit in een koekenpan.
  17. Zet de hamburgers in de oven voor 20 minuten.
  18. Laat de burgers even rusten na het bakken.
  19. Snijd de broodjes door midden en grill deze in de oven.
  20. Ze kunnen tegelijk met de hamburgers in de oven.
  21. Doe dit voor 5 minuten en zet de temperatuur op 180 ℃.
  22. Leg een blaadje sla op de onderkant van het broodje.
  23. Leg er een plakje tomaat op en vervolgens de hamburger.
  24. Hierna de uien en pancetta, gevolgd door de Parmezaanse kaas en augurk.
  25. Schep er tot slot wat ketchup en mayonaise op.

Bereidingstips

  1. Als het karamelliseren van de uien te lang duurt, kan er ook een snufje baking soda toegevoegd worden in de pan met de nog te bakken uien.
  2. Zo wordt het bruiningsproces versneld en duurt het een stuk minder lang voordat ze zacht worden.

Tips / Opmerkingen

De hamburger kan ook op de barbecue gegaard worden voor nog meer smaak.