Hamburger

      Geen reacties op Hamburger

 

Hamburger

Hamburger

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodjes/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • olijfolie
  • 2 boter
  • 3 ui (in ringen gesneden)
  • snufje zout
  • 50 ml witte wijn
  • 600 gram gehakt
  • 1/2 ui (fijngesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 8 plakjes pancetta
  • 4 ronde zuurdesembroodjes
  • 2 el mayonaise
  • kropsla
  • 2 tomaat (in plakjes)
  • 2 augurk (in plakjes)
  • 2 el ketchup
  • 60 gram Parmezaan (in schilfers)
  • Zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm een koekenpan tot middelhoge temperatuur en schenk een scheutje olijfolie en een klontje boter in de pan.
  • Voeg de uienringen toe en een snufje zeezout.
  • Fruit de uien zachtjes en schep ze rustig om zonder dat ze bruin worden.
  • Na circa 20 minuten is het vocht verdampt en worden de uien bruiner.
  • Nu gaan ze karamelliseren.
  • Zet eventueel het vuur iets hoger.
  • Besprenkel de uien nu met de witte wijn en schep de uien nogmaals goed om.
  • Meng het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed het gehakt kort, totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
  • Maak van het mengsel voorzichtig vier hamburgers.
  • Niet duwen en pletten, dan blijft het vlees mals.
  • Kneed ze in de goede vorm en maak een kuiltje in het midden van de burger te maken, zodat de hamburger plat blijft in de pan.
  • Denk ze af met plastic en laat ze een uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 220 ℃.
  • Bak de plakjes pancetta uit in een koekenpan.
  • Zet de hamburgers in de oven voor 20 minuten.
  • Laat de burgers even rusten na het bakken.
  • Snijd de broodjes door midden en grill deze in de oven.
  • Ze kunnen tegelijk met de hamburgers in de oven.
  • Doe dit voor 5 minuten en zet de temperatuur op 180 ℃.
  • Leg een blaadje sla op de onderkant van het broodje.
  • Leg er een plakje tomaat op en vervolgens de hamburger.
  • Hierna de uien en pancetta, gevolgd door de Parmezaanse kaas en augurk.
  • Schep er tot slot wat ketchup en mayonaise op.

Bereidingstips

  • Als het karamelliseren van de uien te lang duurt, kan er ook een snufje baking soda toegevoegd worden in de pan met de nog te bakken uien.
  • Zo wordt het bruiningsproces versneld en duurt het een stuk minder lang voordat ze zacht worden.

Tips / Opmerking

De hamburger kan ook op de barbecue gegaard worden voor nog meer smaak.