Harde Wenerdeeg

      Geen reacties op Harde Wenerdeeg

 

Harde Wenerdeeg

Recept categorie Basisrecept, Hartige taart
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 300 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • beetje zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een kuiltje in de bloem en meng eerst de boter, suiker en ei met je handen door elkaar.
  2. Kneed vervolgens beetje bij beetje de bloem en het zout door het boter, suiker eimengsel tot het deeg goed gemengd is.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht)
  4. Maak een platte plak van het geheel en verpak het in plasticfolie (huishoudfolie).
  5. Laat het circa 15 minuten rusten in de koelkast.
  6. Nu is het deeg klaar voor gebruik voor taartbodems van 22 cm, koekjes, gevuldekoeken, appelpensees, en fruittaarten. Voor appeltaart de hoeveelheid verdubbelen.
  7. Bak de taartbodem voor fruittaarten op 180°C eerst 15 tot 20 minuten blind en daarna nog 15 tot 20 minuten zonder een vulling. Laat de bodem goed afkoelen voor verdere bereiding.

Tips / Opmerkingen

Tip! Het is ook lekker om het deeg een snufje kaneel mee te geven