Haringrolletjes met groentesalade en kerrie-rouille

      Reacties uitgeschakeld voor Haringrolletjes met groentesalade en kerrie-rouille
Print

Haringrolletjes met groentesalade en kerrie-rouille

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 12 gefileerde verse haringen
  • zout
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram jonge sperziebonen gehalveerd
  • 50 gram gepelde verse doperwten
  • 8 kleine meiknolletjes (groenteman)
  • 50 gram flageoletten (diepvries)
  • 2 dunne lente uitjes in ringen

Peterselie pesto

Kerrie-rouille:

  • 2 eierdooiers
  • ½ dl azijn
  • scheutje Pernod of Ricard
  • 4 saffraandraadjes
  • ½ theelepel geperste knoflook
  • ½ theelepel scherpe kerriepoeder
  • 3 dl olijfolie (liefst knoflookolie)

Hoe maak ik het klaar:

  • Pureer de peterselie, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine.
  • Giet de olijfolie in een straaltje erbij en voeg de kaas, snufje zout en versgemale peper toe.
  • Bestrijk de haringfilets met de pesto.
  • Rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Kook in ruim kokend water met zout na elkaar de peultjes in 5 - 7 minuten en sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar.
  • Kook de doperwten in ruim water met zout in 15 - 30 minuten gaar.
  • Kook de meiknolletjes in weinig water met zout in ca. 15 minuten gaar.
  • Ontdooi de flageoletten volgens de aanwijzing op de verpakking op een laag vuur.
  • Spoel alle groenten na het koken met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Schep de groenten met de ui-ringen in 2 eetlepels pesto om.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Leg de haringrolletjes erop.
  • Besprenkel met de kerrie-rouille. (Zie hieronder)
  • Serveer met lange croutons en geef de rest van de rouille er apart bij.

Kerrie-rouille:

  • Klop de eierdooiers met azijn, Pernod, saffraandraadjes en knoflookpulp met een staafmixer los.
  • Klop de olie in een dun straaltje erdoor. tot een lobbig geheel ontstaat.
  • Breng op smaak met de kerrie.
  • Als de rouille te dik is, eventueel warm water toevoegen.