Harira

      Reacties uitgeschakeld voor Harira

Harira

Een goed gevulde soep, die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten, van kikkererwten, lamsvlees met bot (zodat de bouillon extra krachtig wordt) en geurige kruiden als koriander, gember en kaneel.
Recept categorie Soepen
Keuken: Marokkaanse keuken
Extra info Ramadan
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 50 gr kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg lamsvlees met bot in stukken
  • 2 fijngesneden uien
  • 100 gr linzen
  • 1/2 knolselderij in stukjes
  • 2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm
  • 5 fijngesneden takjes peterselie
  • 5 fijngesneden takjes koriander
  • 15 draadjes saffraan
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 kg fijngesneden ontvelde tomaten
  • zout
  • peper
  • 1-2 eetlepels limoensap
  • 3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
  • voor het serveren:
  • plakjes limoen
  • dadels

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de kikkererwten één nacht in ruim koud water.
  2. Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin.
  3. Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie,
  4. koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 11/2 liter water toe en laat alles
  5. op zacht vuur 11/2-2 uur koken.
  6. Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan.
  7. Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan.
  8. Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren
  9. korianderblaadjes over.
  10. Serveer de soep met plakjes limoen en dadels.