Hartige garnalentaartjes

      Geen reacties op Hartige garnalentaartjes

 

Hartige garnalentaartjes

voor-of tussengerecht voor 4 personen
Print
Categorie: Gerecht met vis, Hartige taart, Voorgerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gr champignons in vieren
  • 1 dl visfond pot, 400 ml
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gr gepelde garnalen
  • zout en peper
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel dille fijngehakt

Extra nodig:

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 èC. Ontdooide plakjes deeg dun uitrollen.
  • Vormpjes ermee bekleden. In oven taartbodems ñ 10 minuten blind bakken. In boter sjalotjes ñ 5
  • minuten bakken. Champignons erbij doen, nog ñ 5 minuten bakken. Fond toevoegen, iets laten
  • inkoken. Van vuur nemen. Eieren met room loskloppen. Door champignonmengsel roeren.
  • Garnalen, zout, peper, helft van peterselie en dille erdoor scheppen.

BEREIDEN:

  • oven voorverwarmen op 220 èC. Mengsel over taartjes verdelen. In oven ñ 20-
  • 30 minuten bakken tot eimengsel gestold is. Taartjes uit vorm nemen. Voor opdienen met rest
  • van peterselie en dille bestrooien.