Hartige gebakken kaasplakken

      Geen reacties op Hartige gebakken kaasplakken

 

Hartige gebakken kaasplakken

Recept categorie Gerecht met kaas
Extra info Vegetarisch
Porties 4 plakken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 plakken jongbelegen boerenkaas van 1 cm dik ± 125 gr per plak zonder korst
  • 1 ei M
  • 1 eetlepel koffiemelk
  • 2 theelepels fijne Franse mosterd
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • zout peper
  • bloem
  • royaal paneermeel voor het wentelen
  • 50 gr boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Druk de pijnboompitten mooi verdeeld in de kaasplakken.
  2. Klop het ei los met de koffiemelk, de mosterd, de peterselie, de bieslook, een snufje
  3. zout en wat peper.
  4. Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf) en dan door het
  5. ei en het paneermeel.
  6. Zorg dat de plakken een egaal paneerlaagje hebben.
  7. Laat ze een half uur in de koelkast opstijven.
  8. Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken en bak de
  9. kaasplakken op matig vuur aan beide kanten goudbruin.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze bij andijviestamppot