Hartige gebakken kaasplakken

      Geen reacties op Hartige gebakken kaasplakken

 

Print

Hartige gebakken kaasplakken

Categorie Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 4 plakken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 plakken jongbelegen boerenkaas van 1 cm dik ± 125 gr per plak zonder korst
  • 1 ei M
  • 1 eetlepel koffiemelk
  • 2 theelepels fijne Franse mosterd
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • zout peper
  • bloem
  • royaal paneermeel voor het wentelen
  • 50 gr boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Druk de pijnboompitten mooi verdeeld in de kaasplakken.
  • Klop het ei los met de koffiemelk, de mosterd, de peterselie, de bieslook, een snufje
  • zout en wat peper.
  • Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf) en dan door het
  • ei en het paneermeel.
  • Zorg dat de plakken een egaal paneerlaagje hebben.
  • Laat ze een half uur in de koelkast opstijven.
  • Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken en bak de
  • kaasplakken op matig vuur aan beide kanten goudbruin.

Tips / Opmerkingen