Hartige Rodenbach-uiensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Hartige Rodenbach-uiensoep

Hartige Rodenbach-uiensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 8 middelgrote uien
  • 2 teentjes look
  • 50 gr boter
  • 1/2 liter vleesbouillon (blokje of vleesextract)
  • 1 eetlepel bloem
  • peper zout
  • 2 flesjes Rodenbach (33 cl)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de boter in een kookpot en laat hem lichtjes bruinen.
  2. Voeg de grofgesneden uien en look toe en bak ze goudbruin.
  3. Strooi dan de bloem over de uien en laat nog een paar minuten sudderen.
  4. Giet vervolgens de bouillon en de Rodenbach in de pot en laat alles 5 minuten koken.

  5. Breng op smaak met peper en zout.