Hartige Rodenbach-uiensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Hartige Rodenbach-uiensoep
Print

Hartige Rodenbach-uiensoep

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 middelgrote uien
  • 2 teentjes look
  • 50 gr boter
  • 1/2 liter vleesbouillon (blokje of vleesextract)
  • 1 eetlepel bloem
  • peper zout
  • 2 flesjes Rodenbach (33 cl)

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de boter in een kookpot en laat hem lichtjes bruinen.
  • Voeg de grofgesneden uien en look toe en bak ze goudbruin.
  • Strooi dan de bloem over de uien en laat nog een paar minuten sudderen.
  • Giet vervolgens de bouillon en de Rodenbach in de pot en laat alles 5 minuten koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.