Hartige taart met broccoli, kaas en spek

      Geen reacties op Hartige taart met broccoli, kaas en spek

Hartige taart met broccoli, kaas en spek

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Hartige taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram broccoli in kleine roosjes
  • zout
  • peper
  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • tarwebloem om te bestuiven
  • 150 gram gerookt ontbijtspek
  • 5 scharreleieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram belegen kaas geraspt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de broccoli in water met zout 3 minuten. 

  2. Giet hem af.

  3. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap (ø 28 cm). 

  4. Bekleed een lage taartvorm (ø 24 cm) ermee en snijd de overhangende randjes eraf. 

  5. Verdeel het ontbijtspek over de bodem van de taart en schep de broccoli erop. 

  6. Klop de eieren met de crème fraîche en de kaas los en breng op smaak met peper. 

  7. Schenk het in de taartvorm. 

  8. Bak de taart in ± 35 minuten lichtbruin en gaar. 

  9. Lekker met een tomatensalade.

  10. Wijnadvies: Duc de Termes Côtes de Saint Mont wit