Hartige taart met zalm en spinazie

      Geen reacties op Hartige taart met zalm en spinazie

 

Hartige taart met zalm en spinazie

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ei
  • 200 ml room
  • 1 el mosterd
  • peper & zout (gemalen)
  • 125 g zalm (in blokjes gesneden)
  • 75 g zalm (in grove stukken gesneden)
  • 3 el pijnboompitten
  • 60 g belegen kaas (geraspt)
  • 1 el boter (om in te vetten)
  • 1 el olie (plantaardig)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Bakblik invetten met boter, deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.
  • Verwarm de olie in een pan en bak hierin de spinazie samen met de knoflook . Het mengsel 2 min. op het vuur laten staan tot de spinazie is geslonken. Het mengsel van het vuur halen, de spinazie in een zeef scheppen en het meeste vocht eruit duwen.
  • De eieren mixen met de room en de mosterd en op smaak brengen met peper en zout.
  • De verse en gerookte zalm op de bodem van het deeg legen en de spinazie met 1 el pijnboompitten eroverheen en ertussen verdelen. Het eimengsel eroverheen schenken. en daarna de kaas over de vulling verdelen.
  • De quiche onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.
  • De resterende pijnboompitten 15 min. voor het einde van de baktijd over de quiche strooien.

Tips / Opmerking

de zalm kun je ook vervangen door gerookte kip. Geen trek in vlees of vis, vervang dit dan door een extra portie groenten zoals prei of geblancheerde broccoli.