Hartige wentelteefjes met uiencompote

      Reacties uitgeschakeld voor Hartige wentelteefjes met uiencompote

 

Hartige wentelteefjes met uiencompote

Recept categorie Brood, Broodjes
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 uien grof gesnipperd
  • eetlepel abrikozenjam
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
  • 6 sneetjes donker Twents volkorenbrood
  • 150 gram belegen kaas geraspt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan.

  2. Schep de ui erdoor en laat met de ksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden.

  3. Schep regelmatig om.

  4. Schep kerriepoeder erdoor en ui zonderd eksel nog 1 -2 minuten doorbakken.

  5. Van het vuur af de jam erdoor scheppen.

  6. Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.

  7. Klop de eieren in een diep bord los met de melk, kruiden en zout en peper naar smaak.

  8. Halveer de sneetjes brood diagonaal.

  9. Een voor een door het eimengsel wentelen en in een ander diep bord leggen.

  10. Schenk de rest van het eimengsel erover.

  11. Laat 10 minuten weken.

  12. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.

  13. Druk de sneetjes stuk voor stuk aan beide kanten in de kaas.

  14. Bak ze per 4 in de hete olie goudbruin.

  15. Leg ze dakpansgewijs op de borden en leg de uiencompote ernaast.

  16. Lekker met een winterse salade met witlof, veldsla en rode kool.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay