Hartige wentelteefjes met uiencompote

      Reacties uitgeschakeld voor Hartige wentelteefjes met uiencompote

 

Hartige wentelteefjes met uiencompote

Recept printen
Recept categorie: Brood/ Broodjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 ui (grof gesnipperd)
  • eetlepel abrikozenjam
  • 2 ei
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
  • 6 sneetjes donker Twents volkorenbrood
  • 150 gram belegen kaas (geraspt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan.
  • Schep de ui erdoor en laat met de ksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Schep regelmatig om.
  • Schep kerriepoeder erdoor en ui zonderd eksel nog 1 -2 minuten doorbakken.
  • Van het vuur af de jam erdoor scheppen.
  • Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren in een diep bord los met de melk, kruiden en zout en peper naar smaak.
  • Halveer de sneetjes brood diagonaal.
  • Een voor een door het eimengsel wentelen en in een ander diep bord leggen.
  • Schenk de rest van het eimengsel erover.
  • Laat 10 minuten weken.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
  • Druk de sneetjes stuk voor stuk aan beide kanten in de kaas.
  • Bak ze per 4 in de hete olie goudbruin.
  • Leg ze dakpansgewijs op de borden en leg de uiencompote ernaast.
  • Lekker met een winterse salade met witlof, veldsla en rode kool.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay