Havermout koekjes & Carmelito

      Geen reacties op Havermout koekjes & Carmelito

 

Havermout koekjes & Carmelito

Print
Categorie: Warme dranken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
porties: 6
Auteur: Nespresso

ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 ei
  • 180 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 40 gr gehakte noten
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 1 Cup Caramelito

Bereidingswijze

  • Voeg de boter en suiker toe aan een kom en meng het met een mixer of keukenmachine. Voeg de eieren toe en mix het nogmaals.
  • Voeg de bloem, havermout, noten, bakpoeder en zout toe aan de kom en mix het geheel totdat er deeg ontstaat.
  • Vorm een rol (cilinder vorm) van het deeg, omhul de rol in folie en leg het in de koelkast voor 2 uur.
  • Snijd rondjes uit de cilinder en plaats de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180º.
  • Zet een cappuccino-kopje onder uw Nespresso machine en bereid een cappuccino van de Caramelito. Sprenkel rietsuiker over de koffie en ga er even overheen met een gasbrander voor een crème brûlée effect.
  • Serveer de koffie samen met de havermout koekjes.
  • Geniet ervan.