Havermoutkoekjes uit de koekenpan

      Reacties uitgeschakeld voor Havermoutkoekjes uit de koekenpan

 

Havermoutkoekjes uit de koekenpan

Recept printen
Recept categorie: Koek
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels ei
  • 2 eetlepels melk
  • 25 gr boter (=2 eetlepels)
  • 1 eetlepel basterdsuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Roer de havermout, het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de kaneel, het zout, het losgeklopte ei en de melk in een grote kom tot een beslag.
  • Laat de helft van de boter lichtbruin worden.
  • Leg met behulp van een lepel 3 hoopjes beslag in de koekenpan en bak ze aan weerskanten zachtjes goudbruin.
  • Leg de koekjes op een bord en houd het bord op een pan kokend water warm.
  • Serveer met basterdsuiker.