Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

      Geen reacties op Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 zakje hazelnoot ((95 gram), fijngehakt)
  • 1 citroen
  • 600 ml vanille slagroomyoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram frambozen

Hoe maak ik het klaar:

  • In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. 
  • Hazelnoten op bordje laten afkoelen. 
  • Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. 
  • Halve citroen uitpersen. 
  • In kom yoghurt met citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. 
  • Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. 
  • In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. 
  • Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. 
  • Garneren met wat geraspte citroenschil.
  • Winterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.