Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

      Geen reacties op Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 zakje hazelnoten (95 gram), fijngehakt
  • 1 citroen
  • 600 ml vanille slagroomyoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram frambozen

Hoe maak ik het klaar?

  1. In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. 

  2. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. 

  3. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. 

  4. Halve citroen uitpersen. 

  5. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. 

  6. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. 

  7. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. 

  8. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. 

  9. Garneren met wat geraspte citroenschil.

  10. Winterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.