Hazelnoottaart

      Geen reacties op Hazelnoottaart

 

Hazelnoottaart

Print
Categorie: Chocolade, Taart
Keuken: Nederlandse keuken
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 85 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 0.5 sinaasappel geraspte schil daarvan
  • 2 eieren losgeklopt
  • 200 gr gehakte geroosterde hazelnoten
  • 85 gr witte chocolade geraspt
  • 1 eetlepel bloem gezeefd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1/2 basisrecept deeg harde Wener
  • sinaasappel gehalveerde dunne plakjes
  • 0.5 sinaasappel lange dunne sliertjes schil

extra nodig

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 170 èC. 
  • Botermet suiker schuimig kloppen.
    Sinaasappelschil en eieren toevoegen.
    Noten, chocolade, bloem en likeur toevoegen.
  • Alles goed door elkaar spatelen (niet kloppen). Deeg uitrollen tot cirkel van 28 cm doorsnede
  • en vorm ermee bekleden. Botermengsel op deegbodem schenken. Taart in midden van oven in ñ
  • 30 minuten gaar en bruin bakken.
  • Taart laten afkoelen. Sliertjes sinaasappelschil ñ 3 minuten blancheren in kokend water en
  • laten uitlekken. Afgekoelde schilletjes tot mooi strikje binden. Taart garneren met strikjes en
  • plakjes sinaasappel.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.