Hazelnoottaart

      Geen reacties op Hazelnoottaart

 

Hazelnoottaart

Recept categorie Chocolade, Taart
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 85 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 0.5 sinaasappel geraspte schil daarvan
  • 2 eieren losgeklopt
  • 200 gr gehakte geroosterde hazelnoten
  • 85 gr witte chocolade geraspt
  • 1 eetlepel bloem gezeefd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1/2 basisrecept deeg harde Wener
  • sinaasappel gehalveerde dunne plakjes
  • 0.5 sinaasappel lange dunne sliertjes schil

extra nodig

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 170 èC. 

  2. Botermet suiker schuimig kloppen.
    Sinaasappelschil en eieren toevoegen.
    Noten, chocolade, bloem en likeur toevoegen.

  3. Alles goed door elkaar spatelen (niet kloppen). Deeg uitrollen tot cirkel van 28 cm doorsnede
  4. en vorm ermee bekleden. Botermengsel op deegbodem schenken. Taart in midden van oven in ñ
  5. 30 minuten gaar en bruin bakken.
  6. Taart laten afkoelen. Sliertjes sinaasappelschil ñ 3 minuten blancheren in kokend water en
  7. laten uitlekken. Afgekoelde schilletjes tot mooi strikje binden. Taart garneren met strikjes en
  8. plakjes sinaasappel.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.