Hazelnoten taart voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Hazelnoten taart voor de Kerst

Hazelnoten taart voor de Kerst

Recept printen
Recept categorie: Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ronde boterkoek (al dan niet gevuld)
  • 150 gram voor af en toe
  • beker hazelnootpasta
  • 2 repen chocola
  • 2 repen chocola
  • 2 repen chocola
  • 1 eetlepel cacao
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak ik het klaar:

  • De cake of boterkoek in een passende springvorm leggen of er een hoge rand omheen doen van een dubbel stuk aluminiumfolie.
  • De vooraf en Toe in 5 minuten heel luchtig kloppen en 100 gr hazelnootpasta erdoor kloppen.
  • Dit over de koek uitstrijken en in de koelkast laten opstijven.
  • Voor de chocolade heeft u een koud werkvlak nodig, bijvoorbeeld een marmeren plaat. 
  • Deze strak bekleden met aluminiumfolie.
  • De chocolade per soort au-bain-marie smelten, op het werkvlak schenken, laten uitvloeien en stollen.
  • Met verschillende maten uitstekers sterren eruit steken en deze van het folie losmaken. 
  • De taart rijkelijk en overlappend beleggen met verschillende kleuren sterren.
  • Cacao, poedersuiker en kaneel vermengen, zeven en hiermee de taart voor het serveren bestrooien.