Hazelnoten taart voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Hazelnoten taart voor de Kerst

Hazelnoten taart voor de Kerst

Recept categorie Taart
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ronde boterkoek al dan niet gevuld
  • 150 gram voor af en toe
  • beker hazelnootpasta
  • 2 repen pure chocolade
  • 2 repen melkchocolade
  • 2 repen witte chocolade
  • 1 eetlepel cacao
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak ik het klaar?

  1. De cake of boterkoek in een passende springvorm leggen of er een hoge rand omheen doen van een dubbel stuk aluminiumfolie.

  2. De vooraf en Toe in 5 minuten heel luchtig kloppen en 100 gr hazelnootpasta erdoor kloppen.

  3. Dit over de koek uitstrijken en in de koelkast laten opstijven.

  4. Voor de chocolade heeft u een koud werkvlak nodig, bijvoorbeeld een marmeren plaat. 

  5. Deze strak bekleden met aluminiumfolie.

  6. De chocolade per soort au-bain-marie smelten, op het werkvlak schenken, laten uitvloeien en stollen.

  7. Met verschillende maten uitstekers sterren eruit steken en deze van het folie losmaken. 

  8. De taart rijkelijk en overlappend beleggen met verschillende kleuren sterren.

  9. Cacao, poedersuiker en kaneel vermengen, zeven en hiermee de taart voor het serveren bestrooien.