Heilbotbouillon met tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Heilbotbouillon met tomaat
Print

Heilbotbouillon met tomaat

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Trek in 30 minuten op zacht vuur een krachtige court-bouillon van visgraten en -koppen, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 2 laurierblaadjes, peterseliestelen (liefst met wortel!), 2 dl witte wijn en 1 1/2 liter water (schuim goed af).
  • Zeef de bouillon door een doek en breng hem op smaak met zout, peper en een snufje saffraanpoeder.
  • Snijd dunne schuine plakjes van 1 zorgvuldig gewassen prei.
  • Ontvel en ontpit 3 vleestomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd 400 gr gefileerde heilbot in schuine repen.
  • Breng de bouillon aan kook, zet het vuur heel laag en pocheer de vis en de prei 5 minuten.
  • Schep de soep in voorverwarmde borden, verdeel er de tomaatblokjes over en bestrooi met bieslook.