Heldere aspergesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere aspergesoep
Print

Heldere aspergesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr witte asperges
  • 2 meiknolletjes in dunne plakken
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kippenbouillontablet
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 200 gr gerookte zalm in dunne reepjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden.
  • Breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken.
  • Zeef de vloeistof en bewaar die.
  • Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol.
  • Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart.
  • Verhit de boter en roerbak de aspergestukjes 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde vloeistof en voeg het bouillonblokje toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar 15-20 minuten koken.
  • Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 5-10 minuten koken.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren de kervel, bieslook en reepjes zalm door.