Heldere bouillon met koriander-muntpesto

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere bouillon met koriander-muntpesto

 

Print

Heldere bouillon met koriander-muntpesto

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 25 gr korianderblad
  • 15 gr munt
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 vleestomaten
  • 125 gr tahoe
  • 2 bosuitjes
  • 9 dl runderbouillon eventueel van tablet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper zout
  • 3 eetlepels croûtons met peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
  • Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de tahoe in blokjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn.
  • Schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta.
  • Breng die op smaak met ruim peper en wat zout.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door.
  • Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop en bestrooi met de croûtons.

Variatietip:

  • Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden- of groentebouillon.
  • Of: Met peterselie-muntpesto:
  • Vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie.

Croûtons

  • Snijd 4 witte boterhammen zonder korstjes in dobbelsteentjes.
  • Verhit in een koekepan 2 eetlepels olie en bak ze in 5 minuten knapperig.
  • Bestrooi met peper en zout.

Variatietip:

  • Fruit in de olie eerst een geperst knoflookteentje en voeg dan het brood toe.
  • Of: Besmeer de boterhammen, voordat u ze in blokjes snijdt, met pesto.