Heldere bouillon uit Thailand

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere bouillon uit Thailand

 

Print

Heldere bouillon uit Thailand

Categorie Soepen
Keuken Thaise keuken
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd 100 gr shii-takepaddestoelen in plakjes.
  • Als u gedroogde Chinese paddestoelen (bijvoorbeeld wolkenoren) gebruikt, neem er dan 8 en laat die 20 minuten in heet water weken.
  • Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak hierin al omscheppend 1 gesnipperde ui, 2 in ringen gesneden rode pepertjes en 2 djeroek-poeroetblaadjes of een stukje limoenschil 1 minuut.
  • Voeg 8 dl kippenbouillon, het sap van 1/2 limoen en een paar druppels vissaus (Nam Pla) toe en breng het aan de kook.
  • Voeg de paddestoelen, 200 gr maïskorrels (uit blik) en 2 in ringetjes gesneden bosuitjes toe en warm goed door.
  • Breng de soep op smaak met zout en garneer met korianderblaadjes.