Heldere groentesoep met tartaarballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere groentesoep met tartaarballetjes

Heldere groentesoep met tartaarballetjes

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr tartaar
  • 1/2 theelepel gehaktkruiden
  • 50 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 150 gr soepgroente
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes.
  2. Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm.
  3. Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes
  4. in kleine blokjes.
  5. Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroente afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken.

  6. Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken.

  7. Breng op smaak met peper.
  8. Verdeel de soep over 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij.