Heldere groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere groentesoep
Print

Heldere groentesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr rundergehakt
  • 300 gr gesneden soepgroenten
  • 100 gr vermicelli
  • 1 1/2 liter runderbouillon
  • 40 gr aardappelmeel
  • zout
  • peper
  • maggi
  • peterselie
  • bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
  • Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van.
  • Kook de balletjes 15 minuten in het kokende water gaar.
  • Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar.
  • Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon.
  • Breng deze weer aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken.
  • Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe.
  • Maak de soep op smaak met wat peper, zout en water.
  • Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte aardappelmeel.
  • Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe.