Heldere kippensoep met ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere kippensoep met ananas

 

Heldere kippensoep met ananas

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip/ Soepen
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 prei
  • 1 kleine selderijknol
  • 5 wortelen
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg kip
  • boter
  • 6 peper
  • 70 gr tomatenpuree
  • 100 gr gehakt
  • 5 ei
  • 1/2 ananas
  • 1,5 dl room
  • 2 eetlepels amandelen
  • enkele kervelplukjes
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon, was ze en snijd alles in kleine stukjes.
  • Houd 1/4 van deze groenten apart.
  • Was de uien, verwijder het kroontje en snijd ze, ongeschild, in stukken.
  • Snijd de soepkip in stukken en bak die in een klontje boter goudgeel.
  • Voeg er 3/4 van de prei-, selderij en wortelstukjes aan toe, alsook de uien en het geplette teentje knoflook.
  • Laat even fruiten en voeg er dan 3 liter water bij.
  • Breng op smaak met de peperkorrels, tijm, laurier en zout.
  • Laat de bouillon ± 4 uur zachtjes koken en schuim regelmatig af.
  • Vermeng de overige groentestukjes met de tomatenpuree, het rundergehakt, de eiwitten, peper en zout en kneed dit goed door elkaar.
  • Giet de bouillon door een zeef en schep het vet er zorgvuldig af (u kunt het vet er ook afdeppen met behulp van enkele velletjes keukenpapier).
  • Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook en kruid met peper en zout.
  • Voeg er al roerend het groenten-vleesmengsel aan toe en laat dit, net onder het kookpunt, ± 40 minuten trekken.
  • Schil intussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in
    dobbelsteentjes.
  • Haal het kippevlees van de botten en snijd het in reepjes.
  • Klop de room stijf.
  • Rooster de amandelschilfers in een droge pan en laat ze afkoelen.
  • Schep de helder geworden bouillon voorzichtig door een neteldoek en breng haar weer aan de kook.
  • Verdeel het kippevlees en de ananasstukjes over 4 borden en giet er de
    warme consommé over.
  • Schep er een lepeltje room op en versier met de amandelschilfers en de kervelplukjes.