Heldere minestronesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere minestronesoep
Print

Heldere minestronesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr macaroni
  • 2 grote uien
  • 2 grote paprika's (groen en rood)
  • 80 gr rundergehakt
  • 50 gr tomatenpuree
  • 50 gr tomatenketchup
  • 1 liter bouillon
  • zout
  • peper
  • oregano
  • maggi

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de uien schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Zet de bouillon op laag vuur en voeg de gesneden uien eraan toe.
  • Zet een pan met water op en kook hierin de macaroni met wat zout gaar.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes en voeg deze aan de bouillon toe.
  • Maak het gehakt op smaak met wat peper en zout, rol hiervan mooie gelijkmatige
  • balletjes en voeg deze aan de zachtjes kokende bouillon toe.
  • Voeg de gare macaroni met wat oregano aan de soep toe.
  • Meng de tomatenpuree en ketchup door de bouillon.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en maggi en laat haar dan nog een
  • half uurtje zachtjes koken.
  • Serveer de soep met stukjes geroosterd brood.