Heldere runderbouillon

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere runderbouillon

Heldere runderbouillon

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 liter water
  • 500 gr runderschenkel met been
  • 500 gr bouquet garni (prei, wortel, tijm, peterselie, laurier, selderijstelen en ui)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Blancheer de schenkel en zet een pan op met twee liter water.
  2. Doe de geblancheerde schenkel in de pan, zet het vuur hoog en breng het water aan de kook.

  3. Draai, als het water kookt, het vuur lager, zodat het water tegen het kookpunt blijft.

  4. Voeg de gewassen en gesneden garni aan het water toe en laat het geheel ± 5 uur trekken.

  5. Haal dan het vlees uit de bouillon en zeef de bouillon, zodat er geen garni meer in zit.

  6. Nu kunt u de bouillon gebruiken om allerlei soepen en sauzen te maken.
  7. Maar u kunt ook gewoon een kopje bouillon nemen; breng dit op smaak met wat peper en zout.