Heldere runderbouillon

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere runderbouillon

Heldere runderbouillon

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 liter water
  • 500 gr runderschenkel met been
  • 500 gr bouquet garni ((prei, wortel, tijm, peterselie, laurier, selderijstelen en ui))

Hoe maak ik het klaar:

  • Blancheer de schenkel en zet een pan op met twee liter water.
  • Doe de geblancheerde schenkel in de pan, zet het vuur hoog en breng het water aan de kook.
  • Draai, als het water kookt, het vuur lager, zodat het water tegen het kookpunt blijft.
  • Voeg de gewassen en gesneden garni aan het water toe en laat het geheel ± 5 uur trekken.
  • Haal dan het vlees uit de bouillon en zeef de bouillon, zodat er geen garni meer in zit.
  • Nu kunt u de bouillon gebruiken om allerlei soepen en sauzen te maken.
  • Maar u kunt ook gewoon een kopje bouillon nemen; breng dit op smaak met wat peper en zout.