Heldere soep op z’n Vlaams

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere soep op z’n Vlaams
Print

Heldere soep op z'n Vlaams

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 wortelen
  • 2 rapen
  • 150 gr spruiten
  • 2 witten van prei
  • 30 gr boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 2 eetlepels doperwten
  • 50 gr kervel

Hoe maak ik het klaar:

  • Reinig en was de wortelen, de rapen, de spruiten en het wit van de preien en snijd de groenten vervolgens in julienne.
  • Smelt de boter en fruit hierin de gesneden groenten gaar.
  • Giet de kippenbouillon bij de groenten, voeg de doperwten toe en breng de soep op smaak met kruiden.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar 10 minuten koken.
  • Was de kervel, hak deze fijn, voeg de kervel bij de soep en laat die zonder deksel nog even doorkoken.