Heldere soep op z’n Vlaams

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere soep op z’n Vlaams

Heldere soep op z'n Vlaams

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 wortelen
  • 2 rapen
  • 150 gr spruiten
  • 2 witten van prei
  • 30 gr boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 2 eetlepels doperwten
  • 50 gr kervel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Reinig en was de wortelen, de rapen, de spruiten en het wit van de preien en snijd de groenten vervolgens in julienne.

  2. Smelt de boter en fruit hierin de gesneden groenten gaar.
  3. Giet de kippenbouillon bij de groenten, voeg de doperwten toe en breng de soep op smaak met kruiden.

  4. Breng de soep aan de kook en laat haar 10 minuten koken.
  5. Was de kervel, hak deze fijn, voeg de kervel bij de soep en laat die zonder deksel nog even doorkoken.