Heldere tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere tomatensoep

 

Heldere tomatensoep

Print
Categorie: Soepen
Keuken: Belgische keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de soeptomaten in stukken (verwijder het kroontje)
  • Doe ze in de pan
  • Voeg de soepgroenten en het laurierblad toe
  • Schenk er 2 deciliter bouillon op
  • Breng het geheel aan de kook
  • Leg een deksel op de pan en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes trekken
  • Zeef de inhoud van de pan door een doek
  • Pers de inhoud niet door de doek, want dan blijft het vocht niet helder, waardoor het effect van een heldere soep verloren gaat
  • Voeg het opgevangen vocht toe aan de rest van de bouillon
  • Breng aan de kook
  • Voeg naar smaak peper, zout en enkele druppels tabasco toe
  • Snij de ontvelde tomaten doormidden, verwijder het zaad en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Schep de blokjes tomaat vlak voor het opdienen door de soep

Tips / Opmerkingen

Roer eventueel 3 eetlepels rode port door de heldere soep, die daardoor een bijzondere fijne smaak krijgt