Heldere tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere tomatensoep

 

Heldere tomatensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de soeptomaten in stukken (verwijder het kroontje)
  2. Doe ze in de pan
  3. Voeg de soepgroenten en het laurierblad toe
  4. Schenk er 2 deciliter bouillon op
  5. Breng het geheel aan de kook
  6. Leg een deksel op de pan en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes trekken
  7. Zeef de inhoud van de pan door een doek
  8. Pers de inhoud niet door de doek, want dan blijft het vocht niet helder, waardoor het effect van een heldere soep verloren gaat
  9. Voeg het opgevangen vocht toe aan de rest van de bouillon
  10. Breng aan de kook
  11. Voeg naar smaak peper, zout en enkele druppels tabasco toe
  12. Snij de ontvelde tomaten doormidden, verwijder het zaad en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  13. Schep de blokjes tomaat vlak voor het opdienen door de soep

Tips / Opmerkingen

Roer eventueel 3 eetlepels rode port door de heldere soep, die daardoor een bijzondere fijne smaak krijgt