Heldere uiensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere uiensoep
Print

Heldere uiensoep

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr uien
  • 1 liter water
  • 100 gr oude kaas
  • 1/5 stokbrood
  • 20 gr boter
  • 50 gr tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Zet een koekepan met daarin boter op en fruit de uiringen licht aan.
  • Voeg de tomatenpuree hieraan toe.
  • Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door.
  • Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken.
  • Was en hak de peterselie en bieslook.
  • Snijd het stokbrood en rasp de kaas.
  • Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.
  • Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  • Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep.