Hele vis in zoutkorst

      Geen reacties op Hele vis in zoutkorst

 

Hele vis in zoutkorst

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 hele vis (bijv. grote zalmforel, karper, brasem)
  • 1 kg zout
  • 350 gr bloem
  • 6 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Vis (door visman laten) schoonmaken. Oven voorverwarmen op 250 èC. Van zeezout, bloem
  • en eiwitten tot deeg kneden. Deeg uitrollen, vis erop leggen en deeg rondom vis vouwen. Vis in
  • midden van oven ñ 30 minuten bakken. ñ 15
  • minuten rusten. Korst stuk hakken. Vis met basilicumsaus serveren.

Tips / Opmerking

Basilicumsaus
20 gr boter
1 sjalotje, fijngehakt
2 dl witte wijn
2 dl visbouillon
2 1/2 dl slagroom
zout, peper
2 eetlepels fijngehakte basilicum
In boter sjalotje ñ 5 minuten zacht bakken. Wijn en bouillon toevoegen en tot de helft laten
inkoken. Slagroom erbij doen en in ñ 10 minuten zachtjes laten inkoken tot sausdikte. Op smaak
brengen met zout en peper. Voor het serveren basilicum erdoor roeren.