Hele vis in zoutkorst

      Geen reacties op Hele vis in zoutkorst

 

Hele vis in zoutkorst


Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 hele vis bijv. grote zalmforel, karper, brasem
  • 1 kg grof zeezout
  • 350 gr bloem
  • 6 eiwitten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vis (door visman laten) schoonmaken. Oven voorverwarmen op 250 èC. Van zeezout, bloem
  2. en eiwitten tot deeg kneden. Deeg uitrollen, vis erop leggen en deeg rondom vis vouwen. Vis in
  3. midden van oven ñ 30 minuten bakken. ñ 15
  4. minuten rusten. Korst stuk hakken. Vis met basilicumsaus serveren.

Tips / Opmerkingen

Basilicumsaus
20 gr boter
1 sjalotje, fijngehakt
2 dl witte wijn
2 dl visbouillon
2 1/2 dl slagroom
zout, peper
2 eetlepels fijngehakte basilicum
In boter sjalotje ñ 5 minuten zacht bakken. Wijn en bouillon toevoegen en tot de helft laten
inkoken. Slagroom erbij doen en in ñ 10 minuten zachtjes laten inkoken tot sausdikte. Op smaak
brengen met zout en peper. Voor het serveren basilicum erdoor roeren.