Hemelse mosterdsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Hemelse mosterdsoep
Print

Heldere Mosterdsoep

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 1/2 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • olie
  • 1 pot kippenbouillon zonder vlees
  • peterselie
  • 1 dl Room Culinair
  • 3 eetlepels Biermosterd van 'de Hemel'
  • zout
  • tabasco

Hoe maak ik het klaar:

  • Overgiet het mosterdzaad in een bakje met 2 dl kokend water en laat het 2 uur weken.
  • Snijd de winterwortel en de prei in reepjes en de ui in smalle partjes. 
  • Fruit de ui in wat olie in 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de groenten, het mosterdzaad met vocht, de bouillon en 2 bouillonpotten water toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar afgedekt 15 minuten zacht koken.
  • Knip 3 eetlepels peterselie fijn en roer dit bij de soep.
  • Roer de Room Culinair en de mosterd met wat soep los en roer dit bij de soep.
  • Voeg naar smaak zout en tabasco toe.
  • Verwarm de soep en strooi er vlak voor het serveren nog wat peterselie over.