Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

      Reacties uitgeschakeld voor Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Recept printen
Recept categorie: met kip/ Salades
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram kip (fijngesneden)
  • 2 bospeentjes (geraspt)
  • 2 struikjes witlof
  • 1 zak veldsla ((75 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C. 
  • Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. 
  • Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. 
  • Ricotta in midden van oven in ca. 20 minuten goudgeel bakken. 
  • Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 minuten marineren. 
  • Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen. 
  • Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. 
  • Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen. 
  • Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. 
  • Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. 
  • In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. 
  • Salade over vier borden verdelen, gebakken ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.

Wijnadvies: Swartland Steen