Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

      Reacties uitgeschakeld voor Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Recept categorie Gerecht met Kip, Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel tijm
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 100 gram gerookte kipfilet fijngesneden
  • 2 bospeentjes geraspt
  • 2 struikjes witlof
  • 1 zak veldsla (75 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. 

  2. Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. 

  3. Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. 

  4. Ricotta in midden van oven in ca. 20 minuten goudgeel bakken. 

  5. Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 minuten marineren. 

  6. Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen. 

  7. Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. 

  8. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen. 

  9. Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. 

  10. Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. 

  11. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. 

  12. Salade over vier borden verdelen, gebakken ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.

Wijnadvies: Swartland Steen