Hertenbiefstukjes op gesmoorde spruitjes met maïspannenkoekjes

      Geen reacties op Hertenbiefstukjes op gesmoorde spruitjes met maïspannenkoekjes

 

Hertenbiefstukjes op gesmoorde spruitjes met maïspannenkoekjes

Recept categorie Gerecht met vlees, Gerecht met Wild, Pannekoeken
Porties 4 personen
Calorieën 501 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor het vlees:

  • 4 hertenbiefstukjes à 125 gram
  • 200 ml kalfsfond
  • 1 bakje blauwe bessen
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout

Voor het groentegarnituur:

  • 400 gram spruitjes ongeschild
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 koffielepel abrikozenjam
  • Nootmuskaat
  • 50 gram roomboter

Voor de maïspannenkoekjes:

  • 120 gram gare maïs uitgelekt
  • 50 gram bloem
  • 50 ml room
  • 1 mespuntje speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • Roomboter

Hoe maak ik het klaar?

Het vlees:

  1. Bak de biefstukjes kort in de roomboter tot ze bruin zijn. Leg het vlees op het ovenrooster en blus de aanbaksels af met de kalfsfond. Plaats de Bratometer in het vlees en schuif in de oven.
  2. Functie: Hetelucht Plus
  3. 100 ºC, kerntemperatuur 57 ºC
  4. Of voor de Combi-stoomoven
  5. Functie: Combi-koken Hetelucht Plus
  6. 100 ºC, vocht 50%, kerntemperatuur 57 °C
  7. Neem het vlees uit de oven en schakel de oventemperatuur terug naar Hetelucht Plus 57 °C. Laat de ovendeur open staan om snel af te koelen.
  8. Verwijder de Bratometer en schuif het vlees terug in de oven om warm te houden zonder dat het verder gaart.
  9. Laat de kalfsfond inkoken tot sausdikte, voeg de bessen toe en breng op smaak met peper en zout.

Het groentegarnituur:

  1. Verwijder de buitenste schil van de spruitjes.
  2. Houd het steeltje vast en snijd dunne plakjes van de spruitjes.
  3. Houd ze tot serveren apart.

De pannenkoekjes:

  1. Meng de maïs met room, eieren en bloem in de keukenmachine.
  2. Breng het beslag op smaak met speculaaskruiden, peper en zout.
  3. Meng nog even tot een glad beslag.
  4. Verhit boter in de koekenpan en bak bruine, krokante pannenkoekjes van het beslag.
  5. Houd de pannenkoekjes warm in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Serveren:

  1. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem.
  2. Fruit al roerend de sjalot met de spruitjes aan tot ze beetgaar zijn.
  3. Voeg jam en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg een portie spruitjes op het bord en leg de pannenkoek er tegenop.
  5. Snijd de biefstuk in plakken en leg ze speels over de spruitjes en de pannenkoek.
  6. Garneer met de bessen.
Voedingsfeiten
Hertenbiefstukjes op gesmoorde spruitjes met maïspannenkoekjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 501 Calorieën van vet 252
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 28g 43%
Totaal koolhydraten 25g 8%
Voedingsvezels 11g 44%
Eiwit 37g 74%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.